Etimo Open Source

Syftar till att ha kul, bygga häftiga lösningar med ny teknik samtidigt som vi stärker Etimo och försöker göra lite gott!
Etimo driver löpande open source projekt där vi bygger webb- och molnapplikationer med modern teknik. Syftet är att ha roligt och samtidigt lära nya spännande tekniker. En dag per månad kör vi Etimo Challange där hela firman tillsammans jobbar med våra open source projekt. Våra projekt finns på GitHub

Vi utvecklar just nu en videochatt-applikation för Android kallad Nextface (betaversionen finns redan på Google Play). Det är en enkel mötesplats där främmande människor kan träffas och chatta. Kolla in den på nextface.com.

Etimo Diamonds är ett brädspel där du som utvecklare kodar en bot i valfritt programmeringsspråk som spelar via ett REST-API. Alla botar tävlar mot varandra där spelet går ut på att plocka så många diamanter som möjligt på en minut. Spela på diamonds.etimo.se. Intresserad av att bidra till projektet? Besök vårt repo på GitHub och skapa pull requests.

Etimo.Benchmarks är ett .NET-paket som är publicerat på paket-hanteraren nuget. Den gör det enkelt att mäta exekveringstid i en komponent och dess delkomponenter. Den hjälper till att undvika vanliga fel många gör vid prestandamätning. Exempelvis förhindrar den körning om jit-optimering är avaktiverat då det skulle medföra felaktiga mätresultat, och den kör en garbage collection mellan varje test-iteration. Läs mer.

MultiplyIndexedKeyedCollection är en .NET-collection där man har flera olika nycklar för varje värde. Den är publicerad på paket-hanteraren nuget. Antag att man har data om många olika länders BNP-utveckling och att man snabbt vill kunna hämta länder utifrån olika kriterier. Säg att man ibland vill hämta alla länder som har femdubblat sin BNP och ibland vill hämta alla länder som har tiodubblat sin BNP. Då kan man göra det blixtsnabbt utan att behöva gå igenom alla objekt. Läs mer.

The time BOT är en applikation som påminner anställda att tidsrapportera sina arbetstimmar under månadsslutet på Slack-applikationen. The time BOT hämtar all information från Google spreadsheet. Applikationen är skapad i node.js och Typescript.

Photo.garden är applikation som hjälper dig samla alla dina bilder från olika molnplattformar och sociala medier på ett ställe. Här kan du söka, filtrera och arbeta dina foton. Läs mer på vår Github